Workshop Moestuinieren voor beginners

 

Lijkt het je leuk om je eigen moestuin te beginnen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is deze workshop echt iets voor jou. In deze praktijkgerichte workshop leer je in een kleine groep in drie dagdelen de basis van het kweken van je eigen biologische groenten. We gaan het theoretische gedeelte direct in de praktijk toepassen in onze gezamenlijke moestuin op een volkstuinencomplex. 

 

Doelgroep van de workshop Moestuinieren voor beginners

Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag een eigen moestuin wil, maar hier nog weinig tot geen kennis over heeft. Ook als je al een eigen moestuin hebt en merkt dat het nog niet goed lukt, is deze workshop geschikt voor jou.
De theorie die we leren, gaan we direct toepassen in de praktijk in de gezamenlijke moestuin. Er worden ook enkele opdrachten meegegeven om thuis uit te voeren, zoals voorzaaien en het maken maken je eigen moestuinplan.
Wil je alleen de theorie leren, zonder deze direct toe te passen in de gezamenlijke moestuin? Dan is de workshop Hoe start ik een moestuin meer iets voor jou. 

 

Wat leer je tijdens de workshop Moestuinieren voor beginners?

Aan het einde van deze praktische workshop - leren door te doen - kan jij je eigen moestuin beginnen. Je leert onder andere:

 • Wat voor moestuin wil ik
 • De beste plek voor mijn moestuin
 • Grondbewerking
 • Wat is een moestuinplan
 • Hoe moet ik zaaien, verspenen en afharden
 • Hoe moet ik mijn groenten oogsten en bewaren
 • Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

 

Wat krijg je bij de workshop Moestuinieren voor beginners?

 • Professionele begeleiding: tijdens de workshop krijg je professionele begeleiding van Ronald De Moestuincoach. Ik heb zelf bijna twintig jaar ervaring met moestuinieren en deel graag al mijn tips en tricks met je. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen. 
 • Je eigen zadenpakket om te gebruiken in jouw deel van de gezamenlijke moestuin.
 • Mijn e-book waarin alle theorie die we behandelen beschreven staat, zodat je dit thuis kan nalezen en kan gebruiken om je eigen moestuin te beginnen.
 • Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs dat je de workshops met goed gevolg hebt afgerond en je klaar bent om je eigen moestuin te beginnen.
 • Er is koffie en thee voor de cursisten, daar wordt ook wat lekkers bij geserveerd.

 

Locatie, tijdsduur en kosten

Dit is een workshop op locatie of in samenwerking met derden. Ben je voorzitter of beheerder van een volkstuinencomplex en wil je dat ik deze workshop bij jullie op het volkstuinencomplex kom verzorgen? Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. 


Locatie: nader te bepalen
Tijdsduur: drie dagdelen (ochtend, middag of avond) die om de drie tot vier weken zullen plaatsvinden
Kosten: € 175,- per persoon
Startdatum: Voorjaar 2025

Schrijf je vrijblijvend in voor deze workshop

Schrijf je vrijblijvend in en je ontvangt bericht van mij wanneer de data en locaties bekend zijn.
Of heb je vragen of opmerkingen? Stuur ze in via onderstaand formulier.